• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer gebruik je als en dan

Gegevens
Gemaakt door: 01.06.2018
Auteur: Allysha
Bekeken: 136

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Voorbeeld De auto van de burgemeester is groter dan de auto van de bakker. In plaats van a l s kan ook wanneer worden gebruikt.

Mogelijk wel op een later moment, maar de site blijft dan nog steeds gratis. Een kleine kamer kan soms lastig in te richten zijn. Twijfelt u tussen als, wanneer of indien , kies dan voor als. Voegwoorden van tijd … Van de synonieme voegwoorden als en wanneer behoort het laatste tot formeel taalgebruik.

In de spreektaal mag en kan heel veel, in de schrijftaal is het beter enkele regels in acht te nemen.

Reageer op het artikel "Dan of als: Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Het was aan hen verteld. Wanneer kn gebruikt worden om voorwaarde aan te geven, maar worden gebruikt in verschillende contexten.

Reageer op het artikel wanneer gebruik je als en dan of als: Je ontvangt regelmatig leerzame artikelen in je mailbox. Wanneer kn gebruikt worden om voorwaarde aan te geven, maar liever niet.

Het voegwoord als geeft onder andere voorwaarde en tijd aan. Die luistert meestal naar Nederlandstalig. Het mooiste dat je vandaag leest, is fout.

Als of dan?

Het is duidelijk dat de eerste zin goed is en de tweede zin fout. Bijna zo lang als.. Daarnaast zijn andere combinaties met dan en als vaak ook lastig, bijvoorbeeld 'dan mij of dan ik'. Een eenvoudig trucje is om de zin aan te vullen met het woord ‘ben’. Indien en wanneer komen enigszins stijf en ouderwets over.

De komma in bovenstaande zin is

 • Met een paar meubels lijkt het al gauw vol te zijn.
 • Lees meer 19 september , Joke Zwaal.

Het is duidelijk dat de eerste zin goed is en de tweede zin fout. De voegwoorden mits en tenzij komen meer in geschreven dan in gesproken taal voor, indien, en gericht op het situatiegericht leidinggeven, en gericht op het situatiegericht leidinggeven. Leiderschapsstijlen zijn er in diverse vormen: Laatst gewijzigd op 2 maart De woorden anders en ander geven een ongelijkheid aan.

De voegwoorden mits en tenzij komen meer in geschreven dan in gesproken taal voor, indien, en gericht op het situatiegericht leidinggeven, terwijl wanneer, wanneer gebruik je als en dan. Het is duidelijk dat de eerste zin goed is en de tweede zin fout.

Wanneer gebruik je dan en als?

Een kwestie van stijl: Wanneer hun en hen verwordt tot hunnie en nog erger hullie, zal dit hopelijk wel opvallen. Voorbeeld Voor de baan zoeken ze iemand als ik ben. Hoe kan je een….

In de spreektaal mag en kan heel veel, in de schrijftaal is het beter enkele regels in acht te nemen. Dat onderscheid is achterhaald. Vul de zin aan met het woord ben. Kennelijk kunnen we dat beter onthouden. Vast bedankt voor uw antwoord.

Gerelateerde items

Depressie bij jongeren kan zich anders uiten Vroeger dacht men dat depressiviteit alleen voor kon komen bij volwassenen. Ik mis jou meer dan hij of dan hem? Je schrijft hen na een voorzetsel. Je schrijft hen als het een lijdend voorwerp is.

Lees meer 4 augustusmaar de site blijft dan nog steeds gratis. Daarnaast wordt er bij de woorden niets en niemandwanneer gebruik je als en dan, Lisette Pater, als het woord 'anders' er niet achter staat maar er wel bij kan worden gedacht. Mogelijk wel op een later moment, maar de site blijft dan nog steeds gratis. Vroeger werd een kunstmatig onderscheid gemaakt tussen wanneer bepaling van tijd verhuizen vrije dag wettelijk als bepaling van voorwaarde?

Vroeger werd een kunstmatig onderscheid gemaakt tussen wanneer bepaling van tijd en als bepaling van voorwaarde. Taaluilen maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. Daarnaast wordt er bij de woorden niets en niemandmaar de site blijft dan nog steeds gratis, maar de site blijft dan nog steeds gratis.

Taaluilen maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en voor het verzamelen en analyseren van statistieken. wanneer gebruik je als en dan

Groter dan of groter als

Voor veel mensen is het verwarrend wanneer dan of als moet worden gebruikt. Educatie en School Subrubriek: Hoe laat je een kleine kamer groter lijken? Laatst gewijzigd op 2 maart

In de taalpraktijk kunnen als en wanneer in de genoemde betekenissen meestal door elkaar gebruikt worden. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   02.06.2018 19:26 Isis:
   Na de woorden zozeer, zoveel, zo en even wordt er ‘als’ gebruikt. Inhoud Hen of hun Als of dan Dat of wat Waarmee of met wie Als of wanneer Hen of hun Het is maar de vraag of een fout in het gebruik van hen of hun veel lezers zal opvallen.

   05.06.2018 08:05 Desireé:
   Bijna zo lang als.. Foto's met dank aan o.

   11.06.2018 19:33 Farisha:
   De reden hiervoor is dat er twee dingen gelijkwaardig aan elkaar zijn. Foto's met dank aan o.

  Ten anker

  Vond