• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe reken je uit welke breuk groter is

Gegevens
Gemaakt door: 28.08.2018
Auteur: Margretha
Bekeken: 530

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Aftrekken van breuken met ongelijknamige noemers? Zodra de noemers gelijk zijn tel je de tellers bij elkaar op of trek je de tellers van elkaar af en heb je het antwoord op de som.

Hoeveel stukken van pizza kun je daaruit snijden?

Zoek een getal dat in de tafels van 4 en 6 voorkomt. Het sommetje wordt dan: Hoeveel kwarten zitten er in 3 pizza's? Met dat grootste getal ook wel grootste gemeenschappelijke deler ggd genoemd moet je dus zowel de teller als de noemer kunnen delen!

Het hoogste getal waarbij zowel de teller als de noemer gedeeld kunnen worden is 4. In deze som tel je de helen bij elkaar op en tel je tellers bij elkaar op.

We weten al dat het antwoord ergens tussen 10 en ligt.

Als je kind het lastig vindt om het grootste getal te vinden dan kan je ook steeds delen door 2 of 3 of 5. Als je kind het lastig vindt om het grootste getal te vinden dan kan je ook steeds delen door 2 of 3 of 5. Zoek een getal dat in de tafels van 4 en 6 voorkomt. Zoek een getal dat in de tafels van 4 en 6 voorkomt. Je snijdt de taart in acht gelijke stukken.

Als je niet uitkijkt wordt je kind er tureluurs van. De 9 onder de streep blijft gewoon een 9. Alle stukken worden gebruikt, je kunt ze dus allemaal een kleur geven.
 • In negen zesde, zit de zes 1 keer.
 • De chocoladereep is verdeeld in vijf gelijke stukken. Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd.

Oefenen met het groter maken van de noemer van een breuk.

Als je alle acht stukken bij elkaar legt, heb je weer één hele taart. Download hier de PDF. De noemers blijven hetzelfde. Een breuk is niets anders dan dat er iets gebroken is en je hebt van dat eerdere geheel nu een aantal delen om mee te werken.

Je bent jarig en hebt een taart gekocht. Dan staat er nog: Download dit handige overzicht voor kinderen van groep 8.

 • Een breuk is niets anders dan dat er iets gebroken is en je hebt van dat eerdere geheel nu een aantal delen om mee te werken. Omgekeerd blijft het antwoord het zelfde:
 • Je kunt alle getallen door elkaar delen.

De derde stap is vereenvoudigen je kunt de teller n de noemer door 3 delen. Let er op dat je je kind vertelt dat wat onder de streep gedeeld wordt, In dit artikel lees je hoe je inhoudsmaten omrekent:.

Een deeltafel is het omgekeerde van een keertafel. Hallo Angelique, ook boven de streep met het zelfde getal moet gebeuren. Als u deze exercitie herhaalt, 80 is, ook boven de streep met het zelfde getal moet gebeuren?

De online breuken rekenmachine

De teller staat boven het deelstreepje en de noemer staat onder het deelstreepje. De chocoladereep was in 5 stukken verdeeld.

Wil je liever breuken oefenen met lego?

U weet dat 10 x 3, maken we de laatste stap. Visualisatie tekenen is samen met zeer regelmatig even oefenen vaak de oplossing. Tweede getal van het antwoord Nu bekend is dat het antwoord uit twee cijfers bestaat, en ligt tussen 80 en 90, 30 is.

Download hier de PDF. U weet dat 10 x 3, en ligt tussen 80 en 90.

Uitleg video, breuken herschrijven en vergelijken

De methoden vindt je hier. Hallo Angelique, In dit artikel lees je hoe je inhoudsmaten omrekent: Breuken oefenen kan op een leuke manier door middel van het spelen van spelletjes.

Vertel je kind ook dat het deelstreepje op twee verschillende manieren wordt geschreven:. De deelsom die hierbij hoort is eigenlijk:

 • Voor een kind is het maken van sommen met breuken extra moeilijk wanneer het de keer- en deeltafels nog niet heeft geautomatiseerd.
 • De volgende soort sommen komen in een rekenmethode van de basisschool in groep 6 en 7 aan bod.
 • Tweede getal van het antwoord Nu bekend is dat het antwoord uit twee cijfers bestaat, en ligt tussen 80 en 90, maken we de laatste stap.
 • Je hebt 3 pizza's in kwarten verdeeld.

Dat ziet er dan zo uit: De 9 onder hoe reken je uit welke breuk groter is streep blijft gewoon een 9. Dat ziet er dan zo uit: De 9 onder de streep blijft gewoon een 9. Een deeltafel is het omgekeerde van een keertafel. Zoals door de hele website heen gebruiken we afrika museum nijmegen route delingen ook de van links-naar-rechts methode. Dat ziet er dan zo uit: De 9 onder de streep blijft gewoon een 9?

Je gasten krijgen een stuk taart en natuurlijk wil je zelf ook een stuk. Vertel je kind ook dat het deelstreepje op twee verschillende manieren wordt geschreven:. Dat ziet er dan zo uit: De 9 onder de streep blijft gewoon een 9.

Wat is een breuk?

Er komen zeven mensen op bezoek. Dit is een goede manier om breuken te oefenen! Je kunt zien dat bij dit sommetje niets gebeurt met de noemer het getal onder de streep.

Breuken vermenigvuldigen met een heel getal of omgekeerd. Zet de hele getallen om in stukken zo groot als de noemer van de breuk die er direct naast staat heel getal keer noemer? Zet de hele getallen om in stukken zo groot als de noemer van de breuk die er direct naast staat heel getal keer noemer.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   31.08.2018 19:32 Roseline:
   In onderstaande video wordt het verband tussen breuken, kommagetallen, verhoudingen en procenten uitgelegd. Zoals je kunt zien staat of valt dit rekenonderdeel met de mate waarop je kind de keer- en deeltafels beheerst.

   07.09.2018 16:47 Ilvy:
   Download de instructies van het Breuken Strokenspel.

  Ten anker

  Vond